Hamiləlik zamanı bitkilər və onların istifadəsi

Posted on 17/04/2016 with 0 comments

Hamiləlik zamanı bitkilər və onların istifadəsi

ZƏNCƏFİL

Hamiləlik zamanı qadının bədənində müxtəlif dəyişikliklər olur. Səhər ürəkbulantıları və ya artan çəki diskomfort yarada bilər.

Ən çox rast gəlinən problemlərdən biri mədə-bağırsaq xəstəliklərinin - qıcqırma, köpmə, mədə spazmaları və qəbəliyin artmasıdır.

Qarında və beldə olan ağrılar, ayaq ağrıları əsas şikayətlər siyahısındadır.

Zəncəfildən istifadə hamiləlikdə əzələ ağrısını azalda və həzmetməni yaxşılaşdıra bilər.

1) Zəncəfil qan dövranını yaxşılaşdırır
2) Qanda xolesterinin səviyyəsini aşağı salır
3) Hamilələri əsasən səhərlər narahat edən ürəkbulanmaların verdiyi diskomfortu yüngülləşdirir
4) Soyuqdəymə və yüngül öskürəyə kömək edir
5) İltihab prosesinin qarşısını alır
6) Təzə (tər) zəncəfili çaya və yeməyə qataraq istifadə etsəniz, dəmir ehtiyatını və C vitaminini artırır, uşağın immun sistemini möhkəmlədir
7) Zəncəfilin tərkibində olan natriumun miqdarı aşağı olduğu üçün ondan istifadə təhlükəsizdir.

Bir faktı da unutmayın ki, istənilən çaydan gün ərzində 1-2 stəkandan artıq istifadə sizin və gələcək körpənizin sağlamlığına ziyan verə bilər.

İstifadədən öncə mütləq həkiminizlə məsləhətləşin!

 

Leave a comment